Politika piškotkov

Ta pravilnik o piškotkih pojasnjuje, kaj so piškotki in kako jih uporabljamo, vrste piškotkov, ki jih uporabljamo, tj. informacije, ki jih zbiramo s piškotki, in kako se te informacije uporabljajo ter kako nadzirati nastavitve piškotkov. Za več informacij o tem, kako uporabljamo, shranjujemo in varujemo vaše osebne podatke, glejte naš pravilnik o zasebnosti. Svoje soglasje lahko kadar koli spremenite ali prekličete iz izjave o piškotkih na naši spletni strani. Izvedite več o tem, kdo smo, kako lahko stopite v stik z nami in kako obdelujemo osebne podatke v našem pravilniku o zasebnosti. Vaše soglasje velja za naslednjo domeno: www.piknik-prostor-mackov-snozet.si

Kaj so piškotki ?

Piškotek je mala tekstovna datoteka, ki jo spletna stran, ki si jo ogledujete, prenese na vaš računalnik ali drugo napravo, s katero brskate po spletu (telefon, tablico). Za uporabnike so zelo koristni, saj vsebujejo informacije, ki pripomorejo k boljšemu delovanju spletne strani.

Kako delujejo piškotki?

Ob prvem obisku spletne strani se piškotki naložijo na vaš računalnik. Z njimi je uporaba spletne strani prijetnejša, bolj učinkovita in prilagojena posameznemu uporabniku. S piškotki se shranjujejo informacije o jezikovnih in lokacijskih nastavitvah, prikazujejo se vam oglasi, prilagojeni vašim interesom. Upravljavci spletnih strani pa z njimi pridobivajo podatke o številu obiskovalcev svoje spletne strani, najbolj branih vsebinah, največkrat uporabljenih funkcionalnostih ter na podlagi tega lahko izboljšajo in naredijo do uporabnika prijaznejšo spletno stran.

Vrste piškotkov

Nujni: Nekateri piškotki so bistveni, da lahko izkusite celotno funkcionalnost našega spletnega mesta. Omogočajo nam vzdrževanje uporabniških sej in preprečevanje morebitnih varnostnih groženj. Zajemajo piškotke, ki omogočajo shranjevanje podatkov ali pridobivanje dostopa do podatkov, shranjenih v terminalski opremi naročnika ali uporabnika zaradi prenosa sporočila po elektronskem komunikacijskem omrežju, ali če je to nujno potrebno za zagotovitev storitve informacijske družbe, ki jo naročnik ali uporabnik izrecno zahtevata. Ti piškotki se skladno z zakonom lahko namestijo, tudi če v namestitev piškotkov ne privolite.

Analitični: Ti piškotki shranjujejo informacije, kot so število obiskovalcev spletnega mesta, število edinstvenih obiskovalcev, katere strani spletnega mesta so bile obiskane, vir obiska itd. Ti podatki nam pomagajo razumeti in analizirati, kako dobro deluje spletno mesto in kje ga je treba izboljšati.

Oglaševalski:  Ti piškotki se uporabljajo za prilagajanje oglasov, ki se vam prikazujejo, tako da so za vas smiselni. Ti piškotki nam tudi pomagajo spremljati učinkovitost oglasnih akcij. Podatke, shranjene v teh piškotkih, lahko uporabljajo tudi ponudniki oglasov tretjih oseb, da vam prikazujejo oglase tudi na drugih spletnih mestih v brskalniku.

Nastavitve piškotkov

Vsi brskalniki vam omogočajo nadzor nad piškoti. Za vas smo pripravili navodila, kako dostopate do nastavitev piškotkov v izbranem iskalniku:

Microsoft Internet Explorer: Start button > Internet Explorer > Tools > Internet Options > Privacy > Settings

Mozilla Firefox: Firefox menu > Preferences > Privacy

Google Chrome: Chrome menu > Settings > Show advanced settings > Privacy > Content settings > Cookies 8h

Apple Safari: Safari > Preferences > Security

Opera: Opera > Preferences > Advanced > Network

Če se odločite za izbris ali blokiranje piškotkov, se lahko zgodi, da nekatere spletne strani ali njihove funkcije ne bodo delovale pravilno ali enako učinkovito. Ob vsakem obisku boste tudi prejeli obvestilo o piškotkih. V primeru, nadgradnje brskalnika ali naprave z novo različico, je potrebne nastavitve piškotkov ponovno urediti.

Več informacij o zakonodaji in rabi piškotkov najdete tudi na spletni strani: https://www.ip-rs.si/varstvo-osebnih-podatkov/informacijske-tehnologije-in-osebni-podatki/piskotki-odgovori-na-pogosta-vprasanja/

Katere piškotke uporablja naša spletna stran:

PiškotkiDomenaOpisVeljavnostTip
PH_HPXY_CHECK www.piknik-prostor-mackov-snozet.siTa piškot se uporablja za hranjenje informacij o trenutni seji uporabe spletne straničas uporabe spletne straninujni
PH_HPXY_CHECK www.piknik-prostor-mackov-snozet.siTa piškot se uporablja za hranjenje informacij o trenutni seji uporabe spletne straničas uporabe spletne straninujni
_fbpwww.piknik-prostor-mackov-snozet.siTa piškot je postavljen s strani Facebook-a za prikaz reklamnih sporočil3 meseceoglaševalski
_gawww.piknik-prostor-mackov-snozet.siTa piškot je vzpostavljen za potrebe Google analitike, spremljanja obiska pletne strani. Piškot anonimizira obiskovalčeve podatke1 leto 1 mesec 4 dnianalitični
_gidwww.piknik-prostor-mackov-snozet.siTa piškot je vzpostavljen za potrebe Google analitike z namenom spremljanja kako uporabniki uporabljajo spletno stran in zbiranje performančnih podtkov spletne strani. Piškot anonimizira obiskovalčeve podatke.1 dananalitični
_gatwww.piknik-prostor-mackov-snozet.siTa piškot je nameščen s strani Google Universal Analytics z namenom prestrezanja in omejevanja zbiranja podatkov v primeru večje obremenitve spletne strani.1 minutaanalitični

Piškotke za anonimno analizo lahko kadarkoli omogočite ali onemogočite z nastavitvijo piškotkov v vašem spletnem brskalniku. Več o piškotkih in o postopkih izbrisa piškotkov v različnih spletnih brskalnikih lahko preberete na http://www.allaboutcookies.org.

Izključitev odgovornosti​

Spletna stran  www.piknik-prostor-mackov-snozet.si  je postavljena in vzdrževana z največjo možno mero skrbnosti. Kljub temu Mačkov S˙nožet, Dopolnilna dejavnost na kmetiji, Kranjec Klemen ne more jamčiti za ažurnost, točnost ali pravilnost vseh informacij na spletni strani. Vse informacije na spletni strani se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Prav tako podjetje ne sprejema odgovornosti za kakršno koli škodo, ki bi neposredno ali posredno nastala zaradi uporabe, nepravilnega delovanja in/ali nedostopnosti teh spletnih strani.

V primeru sklicevanja ali povezovanja spletnih strani z drugimi, ki so v lasti ali upravljanju tretjih oseb, Mačkov S˙nožet, Dopolnilna dejavnost na kmetiji, Kranjec Klemen ne prevzema odgovornosti za vsebino ali pravilnost delovanja teh spletnih strani.

Avtorske pravice​

© 2023 Mačkov S˙nožet, Dopolnilna dejavnost na kmetiji, Kranjec Klemen, vse pravice so pridržane.

Vsa besedila, slike, grafike, animacije in drugi dokumenti, ki jih vsebuje spletna stran www.piknik-prostor-mackov-snozet.si, je v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine.

Vsebino spletne strani ni dovoljeno kopirati, razpečevati, spreminjati ali na kakršenkoli drug način reproducirati, razen v primeru pisnega soglasja podjetja Mačkov S˙nožet, Dopolnilna dejavnost na kmetiji, Kranjec Klemen , ki aktivno uveljavlja svoje pravice do intelektualne lastnine v največji možni meri, ki jo dovoljuje zakon.

Zadnja sprememba: Junij 2023